OKULUMUZ TARİHÇESİ

Yemişveren İlkokulu olarak 2014 senesinde eğitim-öğretim hayatına başlayan okulumuz o seneye kadar köy merkezinde tek sınıflı ve birleştirilmiş sınıfta eğitim vermeye çalışırken 2014-2015 eğitim-öğretim yılından itibaren Yemişveren İlkokulu / Yemişveren Köyü Ortaokulu olarak eğitim vermeye devam etmektedir. Önceki okulun aksine öğrencilerin daha kapsamlı bir eğitim alması için teknolojik araçlarla desteklenmiş, kalorifer ısıtma sistemi bulunan yeni okul binasında hizmet vermektedir. Anasınıfından 8. Sınıfa kadar her kademenin bulunduğu okulumuzda dokuz derslik, bir müdür odası, bir öğretmenler odası, bir kütüphane, bir spor odası, bir fen laboratuvarı, bir çayhane ve üç tuvalet mevcuttur.  Ayrıca köyde kalmak isteyen öğretmenlerimiz okulun karşısında bulunan iki katlı beş daireli ve kaloriferli ısıtma sistemi bulunan lojmanda kalabilecekleri gibi dilerlerse ilçe merkezinden servisle de okula gelebilirler.

Okul olarak amacımız öğrencilerimize akademik başarılarının yanında öğrencilerin birbirlerine karşı saygılı, vatan ve millet sevgisi ile dolu, her durumda hoşgörülü olabilecek şekilde her açıdan iyi yetişmiş bilinçli birer yurttaş olmalarını sağlamaktır.